Bár sok helyen olvasom én is és mondják is, hogy a malac ne egyen maradékot csak tápot mert a maradék nem tesz jót neki. Ez szerintem egy oltári nagy baromság már bocsánat a kifejezésért!Ugyan is Töfi szinte csak maradékot eszik, néha kap egy kis tápot mikor nincs idő elkészíteni neki a kaját, de én azt fontosnak tartom hogy mindig legyen otthon táp!

Egyébként Töffenet vegetáriánus semmi féle húst sem eszik főleg nem sertés húst mivel azt tudjuk hogy a sertés hús gondot okozhat a malackának!

Én külön vitamint nem adok neki mert nálunk tud füvet enni hisz kimehet a kertbe és mikor lehullik az alma a fáról akkor almát is. De füvet mindenképp egyen még ha nem mehet ki a kertbe akkor is próbáljunk neki bevinni a lakásba és ott odaadni neki. Egyébként Töfi az almaevést sem viszi túlzásba mert mértékkel eszi (gondolom érzi mikor megtelt  a hasa )de ez csak az almával van így mert egyébként addig tudna enni amíg szét nem durran szinte mindent megeszik.

(A gyümölcs,zöldség nagyon fontos azt mindenképp kapnia kell de ezt gondolom mindenki tudja )

Én például egyszer elöl hagytam a horgászcuccomat mondván hogy nem lesz semmi baja....és erre Töffenet az egészet befalta.

Ezért az ilyen esetekre is figyelni kell mert a végén még a malacka megeszik valami rosszat ami bántja a hasát.

 

Étrend:

reggel megkapja a kis tál kajáját ( jó itt nem olyan nagyon kicsire gondolok mint egy cicatál hanem  mint egy átlagos kutyatál) sok vízzel és itt be is fejeződik a kiszolgálás utána kimegy füvet legelni és nagyjából ennyi (mondjuk elég sok füvet tud enni kb. 4 órát folyamatosan eltudja rágcsálni ezért is fontos hogy friss zöldet kapjon a malacka mert  úgy látszik legalábbis Töfin hogy nagyon szereti NAGYON )

Ha van még valami kérdésetek írjatok egy hozzászólást !!