Először is, Január 17. az előző bejegyzésből sajnos kimaradt :/ most vettem észre. Január 17-én volt, hogy Töfi már két éve itt lakik nálunk. Így belegondolni igencsak hosszú idő :) de még legalább ötször ennyit!!!

És akkor itt a válasz, az orvostól:A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok. Amennyiben a vélt ok kezelésére adott szer nem hat, tovább kell vizsgálni az esetet.  A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet.

 

Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne. Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.

Azért remélem, ennyire nincs nagy probléma, mindenesetre kicsit még várok, mert mintha nőne vissza a szőre, de ha nem, akkor természetesen elvisszük állatorvoshoz.