Sanyinak már igen csak kellettek az új ágak a ketrecébe, mert amint szétrágta a játékait az ülőrudakat rágta, ezért szinte semmi nem maradt belőlük. Bár ideje nagy részét a kalitkán kívül, kiengedve tölti. Próbáltam úgy alakítani, hogy több ülőrúd legyen, mivel eddig elég kevés volt. Ami azért is nehéz, mert nem tehetem a táljai fölé, mert akkor abba pottyant, így lett az alább látható 3 szintes kalitka.

 

  1. szint: Az itató és az etető tál szintjében lévő két ág.
  2. szint: A középső szint, általában itt pihen.
  3. szint: Nyitott állapotban, a felső ajtó rácsai közé tett ülőrúd.

Egyébként az ülőrúdakat én készítem, egy saját fűzfa ágaiból. 
A frissen levágott ágakat megpucolom a kérgétől, majd forróvízben lemosom, megkefélem, ezutál leöblítem és 1-2 napig hagyom száradni.

Két új játék is készült a megszokottak alapján. Egy a bőrre felfűzött kupakos verizó, amit már az első nap majdnem teljesen leamortizált, de szerencsére ezt könnyű pótolni. A második pedig a fa építőkockás játék, ami most nagyobb és jobban összerakott lett, hogy nehezebb legyen szétszedni.

Amúgy a fürtösköles nem aratott nagy sikert, szinte az egész ment a hátsó udvarban fészkelő galamb párnak. 
Így a kajára rátérve. 2 hete akadt egy kis problémám. A boltban, ahol az ennivalót veszem Sanyinak, elfogyott a megszokott magkeverék, egy másik fajtát kellett vennem. Sajnos, már itthon vettem észre a szaga és a pár penészes gyümölcs miatt, hogy ez az étel igencsak le van járva, amit később a lejárati dátum is igazolt. Mivel ez pénteki napon történt nem tudtam visszavinni a blotba, csak hétfőn. Aztán sűrű elnézések mellett végül kicserélték egy másik fajtára. Sajnos ezen a hétvégén tojáson és gyümölcsön élt Sanyi.

Sajnos nem tudtam levideózni, ahogy eszik, mert ahogy videózható távolságba mentem abbahagyta az evést és csak bámult. :D

Mivel ez a poszt ilyen hosszúra sikerült, a Töfiről készült beszámolót, majd egy másik napon. :)


 

Egyébként tavasz van! :)