Nagyon meleg napokat tudhatunk a hátunk mögött és sajnos nézünk is elébe. Ezeken a napokon nagyon nagy odafigyelést igényelnek az állatok.

Nálunk különösen Töfi, mivel így nyáron mindig eléggé meghízik, köszönhetően az udvaron található nyárialma fának és ugye nagy lélekkel Ő vállalja be a fűnyírást is. :D
És akkor pár szót a hűtási technikákról.
Az eddigi nyarakon még elég volt neki a dagonya, illetve néha egy kis langyos vizes fürdő, de a tegnapi napon eléggé túlhevült a teste, mert nem is nagyon akar megállni, csak folyamatosan mászkál, bár a ma már többet lustálkodott. Tegnap már kapott egy kis hideg vizes törölközős borogatást a tarkójára. És mivel máshogy nem nagyon tudom megfogni, csak a kajával, ezért egy pár almát is lehűtöttem neki és azt adagoltam. Nagyon fontos még, hogy legyen előtte friss víz, én 1-0,5 óránként cserélem előtte a vizet, amit ő ivás után nagyon ügyesen, felhasznál: kiborítja, majd belefekszik. :) Egyébként szinte egész nap rajta tartom a szemem, ha valami baj lenne azonnal tudjak menni. Sajnos már egyszer átéltem a hőgutát egy csincsillával.

Sanyival egész más a helyzet, mivel őt bent tudom tartani egész nap és a házban nincs olyan hőség, de azért neki is kell néha egy kis hűsítő víz. Egy szórófejes flakont megtöltök vízzel és azzal spriccelgetem, annyira nem tetszik neki, de azért elviseli. Ezt a módszert Töfinél is kipróbáltam, de ő nagyon utálta, ezért nála hanyagolom. 
Egyébként ő most vedlik, ezért figyelni kell az étkezésére, ma dobta el a két leghosszabb farktollát.
És még felvett egy elég érdekes szokást is, amit annyira nem kedvelek, de erről inkább egy képet mutatok: